Slagelse Erhvervsråd

Generalforsamling 2019

23/04 2019

Referat

Beretning

Regnsskab  

 

Artikel fra VD Online af John Hansen

Der er nok at se til i Slagelse for tiden - og i Europa for den sags skyld...

Derfor var der også nok at tale om, da Erhvervsrådet mandag aften holdt generalforsamling hos PWC på Ndr. Ringgade.

Og det med ingen ringere end Lykke Friis - den kloge, velformulerede EU- og Tysklandsekspert med mere - som dagens inspirerende gæstetaler.

Et års udskydelse?

Søndagsavisen satte i sidste weekend fokus på netop EU og Europa - efter et stort 'topmøde' på Hårslev Efterskole - og Lykke Friis kom jo til Slagelse midt i en tid, hvor Storbritannien og Brexit står på gloende pæle.

Det påvirker Europa overalt. Også Danmark, både økonomisk, politisk og direkte med henblik på forårets valg til Europaparlamentet.

Onsdag er der igen EU-topmøde. Og briterne må nu snart selv se og bestemme sig...

Eventuelt få et års udskydelse - reel forlænget spilletid - som Lykke Friis fremhævede som en ganske realistisk mulighed.

De 27 sammen...

Briterne slås jo nærmest i evighed om at finde ud af noget. Og utroligt, at Underhuset er gået hen og blevet til en sæbeopera, påpegede en undrende Lykke Friis.

Storbritannien er i kaos - og der er også udenfor ganske megen uro omkring Frankrig, Italien, Ungarn, Trump, Putin, Kina med mere.

Men som Friis bemærkede, så holder de 27 andre EU-lande som sådan ret meget sammen om afgørende ting i denne tid. De har i hvert fald gjort det - i forhold til briterne og Brexit.

'Ingen andre lande vil vist exit lige nu.'

Fællesskabet

Nej, det er ikke tillokkende at ønske sig ud af fællesskabet i Europa.

Lykke Friis - som i mange år har fulgte den stærke 'Mutti' Angela Merkel tæt - kom naturligvis også ind på Tysklands vigtige rolle. En rolle, der er lidt mere defensiv end før.

Men trekanten England-Tyskland-Frankrig er fortsat en vigtig og alvorlig trekant...også når vi skal tænke i et Europa, der i højere grad skal kunne agere i forsvarssammenhæng.

Og her er det jo primært Storbritannien og Frankrig, der har kuglerne og den største power.

 

Tilbage