Slagelse Erhvervsråd

d. 19.03.2021

Stigsnæs som vækstgenerator

Skal det store område ved Stigsnæs havn udvikles til et nyt motorsportscenter, eller skal den unikke placering bruges til at skabe et helt nyt væksteventyr i Slagelse Kommune? Hos Slagelse Erhvervsråd er vi ikke i tvivl. Området skal udvikles til en innovativ erhvervsklynge for genanvendelsesindustri og underleverandører til disse.

Stigsnæs er et af de mest interessante erhvervsområder i Danmark, hvorfor det er helt afgørende, at vi ikke forspilder muligheden for at skabe et nyt erhvervsmæssigt væksteventyr i vores Kommune. Med et betydeligt jordområde og Ørsteds havneanlæg er Stignæs helt oplagt til at lægge arealkrævende virksomheder, som skal oparbejde store mængder materialer. Her ligger det lige for at tænke i retning af fremtidens nye industrier inden for genanvendelse af materialer. En af vores dygtigste lokale virksomheder inden for genanvendelse Scanmetals har fået øje på de gode muligheder på Stigsnæs, og har således etableret produktion på Stigsnæs i 2020.    

- Vi har med Stigsnæs en helt unik mulighed for at skabe et helt nyt erhvervsområde, som kan tiltrække nye virksomheder til vores kommune. Men det kræver, at vi tør tænke store tanker, og foretage de nødvendige valg og investeringer i fremtiden. Vi læser nærmest dagligt om stigende efterspørgsel efter bæredygtige løsninger, hvor især genanvendelse af materialer ser ud til at tage rigtig fart. Derfor vil der allerede nu være flere, der tænker på at starte nye virksomheder op, som kan klare den stigende efterspørgsel på cirkulære produkter. De virksomheder skal selvfølgelig ligge i vores kommune, på Stigsnæs.” siger formand for Slagelse erhvervsråd Helge Poulsen.  


Tilbage