Slagelse Erhvervsråd

d. 03.09.2021

Igen en trist placering i DI-undersøgelse

 

Den for mange imødesete DI-undersøgelse for 2021, var desværre heller ikke denne gang opløftende læsning. Placering som nr. 79 ud af 93 kommuner er det triste resultat af de lokale virksomheders svar i undersøgelsen.

Som altid er et af de afgørende spørgsmål for Slagelse Erhvervsråd, ”Vil du anbefale andre virksomheder at etablere sig i kommunen?” Her giver fortsat under 50% af de virksomheder, som har svaret på undersøgelsen, et ubetinget ja! Det er et tydeligt signal fra virksomhederne om, at kommunen fortsat har et stort arbejde foran sig.

Slagelse erhvervsråd hæfter sig især ved tre punkter, som skiller sig væsentlig ud i undersøgelsen:

  • Arbejdskraft nr. 92
  • Information og dialog med kommunen nr. 86
  • Grøn omstilling nr. 82

Ligeledes er der lav placering til områderne digitale rammer, brug af private leverandører og kommunal sagsbehandling. Der er dog også blevet plads til ét enkelt lyspunkt, idet Slagelse opnår en flot 10. plads inden for infrastruktur og transport. Denne gode placering kan dog ikke overstråle de mange dårlige placeringer.

- Resultatet af årets undersøgelse understreger med at tydelighed behovet for forandring. Det har vi i erhvervsrådet længe ment, hvilket også er baggrunden for, at vi sammen med erhvervscenteret agter at gennemføre en forandringsproces, hvor vi sammen med virksomhederne vil formulere en fælles erhvervsvision, som peger frem mod 2030, siger formand for Slagelse Erhvervsråd Helge Poulsen, og fortsætter:

Nu har vi fire år i træk ligget i den dårligste fjerdedel i landet, så timingen med afviklingen af vores fælles erhvervskonference 5. oktober må siges at være spot on. Vi opfordrer derfor virksomhederne i al almindelighed og de i undersøgelsen svarende virksomheder i særdeleshed til at melde sig til konferencen og der bidrage med synspunkter om, hvordan vi kan gøre Slagelse til den attraktive erhvervskommune, som den burde være de mange gode omstændighederne taget i betragtning.

Erhvervsrådet mener faktisk, at Slagelse er et væsentligt bedre sted at drive virksomhed end undersøgelsen viser, hvilket også tidligere har været afspejlet i undersøgelsen.

Vi håber at se virksomhederne på erhvervskonferencen 5. oktober på ZBC.

For yderligere kommentarer, kontakt:

Formand Helge Poulsen tlf.: 5786 4630, mail: hspo@advodan.dk


Tilbage